

## **OPPI ANNUAL SUMMIT 2024**

Theme: विकसित भारत@2047

Transforming India from Pharmacy of the World to Pharma Powerhouse to the World

Thursday, 28 <sup>th</sup> November 2024 Crystal Ballroom, The Lalit, New Delhi			
10.00 am – 11.00 am	Registration & Networking		
Plenary Session			
11.00 am – 11.10 am (10 mins)	Event Opening + Diya Lighting	Dignitaries	
	Welcome Address	Anil Matai,	
		Director General, OPPI	
	Context Setting	Bhushan Akshikar,	
		President – OPPI,	
		Vice President & Managing Director,	
		GlaxoSmithKline Pharmaceuticals	
		Limited	
11.10 am – 11.15 am	Inaugural Keynote Address	Amitabh Dube,	
(5 mins)		Country President and Managing	
		Director, Novartis in India	
11.15 am – 11.25 am	Guest of Honour Address	Dr. Rajeev Singh Raghuvanshi,	
(10 mins)		Drugs Controller General of India	
		Central Drugs Standard Control	
		Organization (CDSCO), Government	
		of India	

\* To be confirmed / tentative



11.25 am – 11.35 am (10 mins)	Guest of Honour Address	<b>Dr. Arunish Chawla,</b> Secretary, Department of Pharmaceuticals, Ministry of Chemicals & Fertilizers, Government of India
11.35 am – 11.50 am (15 mins)	Chief Guest Address	Smt. Anupriya Patel, Hon'ble Minister of State for Health & Family Welfare and Chemicals & Fertilizers, Government of India
11.50 am – 12.05 pm (15 mins)	OPPI Awards for 2024	<ol> <li>OPPI Lifetime Achievement Award 2024</li> <li>OPPI Scientist Awards 2024         <ul> <li>Young Scientist of the year</li> <li>Woman Scientist of the year</li> <li>Scientist of the year</li> </ul> </li> <li>OPPI Excellence in Innovation Award for Healthcare Start-up of the year 2024</li> </ol>
12.05 pm – 12.15 pm (10 mins)	Report Releases	<ol> <li>EY report: विकसित भारत@2047 - Transforming India from Pharmacy of the World to Pharma Powerhouse to the World</li> <li>FAQ Booklets: Value of Innovation (English &amp; Hindi)</li> <li>FAQ Leaflet: Over the Counter</li> </ol>



	Panel Discussion 1	(OTC) Drugs 4) BCG report: Winning in Indian Healthcare
Winning in Indian Healthcare: The impact of Global Pharma companies on Indian Healthcare and the road ahead		
12.15 pm – 01.00 pm (45 mins)	Panel Discussion 1: Winning in Indian Healthcare: The impact of Global Pharma companies on Indian Healthcare and the road ahead	<ul> <li>Moderator:</li> <li>Priyanka Aggarwal, Managing Director and Senior Partner, Boston Consulting Group</li> <li>Panelists:</li> <li>Dr. Rajeev Singh Raghuvanshi, Drugs Controller General of India Central Drugs Standard Control Organization, Government of India</li> <li>Dr. Indu Bhushan, Founding CEO, Ayushman Bharat Pradhan Mantri Jan Arogya Yojna and Ayushman Bharat Digital Mission</li> <li>Vineet Gupta, Managing Director, Eli Lilly and Company Pvt. Ltd</li> <li>Amal Kelshikar, Executive Director, Torrent Pharma</li> <li>Anirudh Tara, Managing Director and Partner,</li> </ul>



		Boston Consulting Group
01.00 pm – 02.00 pm (1 Hour)	Lunch Break	
Panel Discussion 2 विकसित भारत@2047 - Transforming India from Pharmacy of the World to Pharma Powerhouse to the World		
02.00 pm – 02.10 pm (10 mins)	Keynote Address 1	Smt Palka Sahni, Joint Secretary, Department of Pharmaceuticals, Ministry of Chemicals & Fertilizers, Government of India
02.10 pm – 02.20 pm (10 mins)	Keynote Address 2	Suresh Subramanian, Partner, National Life Sciences Leader, EY India
02.20 pm – 03.10 pm (50 Mins)	Panel Discussion 2	<ul> <li>Moderator:</li> <li>Suresh Subramanian, Partner, National Life Sciences Leader, EY India</li> <li>Panelists:</li> <li>Bhushan Akshikar, President – OPPI, Vice President &amp; Managing Director, GlaxoSmithKline Pharmaceuticals Limited</li> <li>Sudarshan Jain, Secretary General, Indian Pharmaceutical Alliance (IPA)</li> </ul>



		<ul> <li>Chairman, Indian Institute of Health Management and Research (IIHMR), Jaipur</li> <li>Harish K Jain, National President, FOPE Director, Embiotic Laboratories (P) LTD</li> <li>Krishna Sarma, Founder and Managing Partner, Corporate Law Group</li> <li>Dr. R Chandrashekar, Joint Drugs Controller (India) Central Drugs Standard Control Organization, Government of India</li> <li>Manni Kantipudi, CEO, Aragen Lifesciences</li> </ul>
Collaborativ	Panel Discus e Strategies to Improve	ssion 3 Access to Healthcare in India
03.10 pm – 03.20 pm (10 mins)	Keynote Address	<b>Dr. Vinod K Paul,</b> Hon'ble Member, NITI Aayog
03.20 pm – 04.00 pm (40 mins)	Panel Discussion	<ul> <li>Moderator:</li> <li>Sumeet Chandna, Partner, Strategy &amp; Transformation, EY Parthenon</li> <li>Panelists:</li> <li>Adv. Narender Ahooja, Professor of Practice, MVN</li> </ul>



		<ul> <li>University and Former SDC, FDA Haryana</li> <li>Dr. Ratna Devi, CEO, DakshamA Health and Education</li> <li>Dr. Malathi Lakshmikumaran, Executive Director and Practice Head, Lakshmikumaran and Associates</li> <li>Arindam Ghosh, CTO (Chief Technology Officer) &amp; Head of Corporate Strategy, Star Union Dai-ichi Life Insurance Co. Ltd</li> <li>Smt. Supriya Sahu*, IAS, Additional Chief Secretary, Health and Family Welfare Department, Tamil Nadu</li> </ul>
04.00 pm – 04.05 pm (5 mins)	Vote of Thanks	<ul> <li>Asawari Sathaye, Director Communications and Patient Advocacy, OPPI</li> </ul>